Sähkötupakkaan liittyvää sanastoa

Tutustu käsitteisiin ja termeihin. Puff-myymälöissä henkilökuntamme opastaa ja neuvoo lisää.

Aloituspakkaus

Kuulet varmaan usein puhuttavan sähkötupakan aloituspakkauksesta. Aloituspakkaus kootaan yhdessä kanssasi myymälässä. Sitä varten mietimme yhdessä, mikä käyttötapa sopii sinulle ja testaamme tarvittaessa eri vaihtoehtoja. Aloituspakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi.

Atomisaattori

Atomisaattori, eli höyrystin, on yksi oleellinen osa sähkötupakkaa. Siinä säilytetään e-neste. Atomisaattorin sisältämä atomisaattoripää kuluu käytössä, joten jossain vaiheessa sen vaihto tulee ajankohtaiseksi.

E-Cigarette

E-cigarette on sähkötupakka englanniksi. Myös e-cig lyhennettä käytetään.

E-neste

Sähkötupakassa olevaa nestettä sanotaan e-nesteeksi. E-neste tulee nestesäiliöön ja se kuluu sähkötupakan käytössä. E-neste voi sisältää nikotiinia tai se voi olla nikotiinitonta.

Höyrystin

Sähkötupakan höyrystin on sama asia kuin atomisaattori. Siinä oleva neste höyrystetään vastuksen avulla.

Ikäraja

Sähkötupakan ikäraja on sama kuin muissa tupakkatuotteissa: sallittu vain yli 18-vuotiaille.

Makuneste

Makuneste on usein synonyymi e-nesteelle. Suomessa muut makuaineet paitsi mauton ja tupakalta maistuva ovat kiellettyjä.

Sähköpiippu

Sähköpiippu on kuin sähkötupakka, mutta piipun oloinen. Myös sähköpiiput löydät meiltä.

Sähkötupakan akku

Sähkötupakan akku kuluu käytössä. Voit vaihtaa sen uuteen tarvittaessa. Joidenkin akkujen käyttöikä lyhenee, jos lataat niitä pikalatureilla. Myös liika kuumuus vahingoittaa akkuja. Jos akku kuumenee huomattavasti, siinä on särö tai jos siitä vuotaa jotain, vaihdathan sen pian uuteen.

Sähkötupakan tilaus netistä

Kesällä 2017 voimaan astuneen lakimuutoksen myötä sähkösavuketuotteita ei voi tilata etämyynnillä. Näin ollen sähkösavuketuotteiden ostaminen ja myyminen etänä on kielletty, kuten perinteistenkin savukkeiden.

Sähkötupakan modit

Sähkötupakan "modi"-sana juontaa juurensa aikaan, jolloin pyrittiin saamaan omilla virityksillä mahdollisimman paljon tehoa akusta ulos. Nykyään modit ovat turvallisia ja reguloituja laitteita.

Sähkötupakan hinta

Aloittaessa hintahaitari voi heitellä noin 50–100 euron välillä. Tämä johtuu siitä, että sähkötupakan aloituspakkaus sisältää kaiken mitä tarvitset. Sisältö yleensä kuitenkin kestää pitkään ja osia ei tarvitse usein vaihtaa.

Puff on Suomen suurin sähkötupakka-alan ketju. Myymälöitämme löydät ympäri Suomea, Oulusta kehäkolmosen sisäpiiriin asti.
Tule juttusille ja et pety.