Kuinka saan hankittua sähkösavukkeita tai sähkösavuketarvikkeita?

Kesällä 2017 voimaan astuneen lakimuutoksen jälkeen sähkötupakkaa tai sähkötupakkatarvikkeita ei saa myydä etänä. Voit hankkia sähkösavukkeen tai sen tarvikkeita ainoastaan vierailemalla kivijalkamyymälässä.

Miltä sivulta näen Puffin valikoiman?

Lain mukaan emme saa pitää tupakkalain alaisia tuotteita esillä internetissä. Näin ollen valikoiman pystyt näkemään ainoastaan vierailemalla jossain myymälässämme. Verkkokauppassamme puffila.comissa on nähtävillä kaikki tuotteet, joita saamme internetin välityksellä näyttää.

Onko sähkösavukkeiden käytössä ikärajaa?

Sähkösavukkeet ja -tarvikkeet luokitellaan Suomen laissa tupakkalain alaisiksi tuotteiksi sekä sähkösavukenesteet tupakkatuotteiksi ja näin ollen niiden myyminen alaikäiselle on kiellettyä. Myymälämme ovat lisäksi kiellettyjä alaikäisiltä, sillä muuten tuotteet jouduttaisiin pitämään piilossa.

Mistä sähkösavukeneste koostuu?

Sähkösavukkeissa käytettävä neste koostuu yleensä kahdesta pääainesosasta: kasvisglyseriini (VG) ja propyleeniglykoli (PG). Nämä ovat valittu tähän käyttötarkoitukseen turvallisuuden ja alhaisen höyrystymispisteen vuoksi. Lisäksi sähkösavukeneste voi sisältää nikotiinia ja makuaineita.

Nykyisen lainsäädännön puitteissa sähkösavukeneste saa maistua tai tuoksua ainoastaan tupakalle ja ns. tunnuksenomaiset maut tai tuoksut on kielletty. Lisäksi, sähkösavukenestettä saa myydä korkeintaan 10ml pulloissa ja sähkösavukenesteen vahvuus saa olla korkeintaan 20 milligramaa millilitraa kohden (mg/ml).

Sähkösavukkeeseeni tuli vika, kuinka toimin?

Mikäli sähkösavukkeessasi on takuuta jäljellä, kannattaa sinun olla yhteydessä liikkeeseen, josta sähkösavuke on ostettu. Me Puffilla autamme toki ihan mistä tahansa ostetun laitteen kanssa, mutta takuuvaihdot onnistuvat ainoastaan Puff-myymälästä ostettujen laitteiden kanssa.

Ovatko sähkösavukkeet turvallisia?

Oikein käytettynä sähkösavukkeet ovat pääsääntöisesti yhtä turvallisia kuin mikä tahansa elektroniikkalaite. Enimmäkseen uutisointi koskettaa väärinkäytettyä tai -säilytettyä sähkösavukkeessa käytettävää akkukennoa, joka on oikosulkeutunut ja räjähtänyt. Suurin osa myynnissä olevista laitteistamme on säädettäviä, eli ns. reguloituja laitteita, jotka on varustettu suojapiirillä. Suojapiiri suojaa laitetta esimerkiksi ylikuumenemiselta, akkujen liialta tyhjenemiseltä, oikosuluilta ja virtapiikeiltä.

Sähkösavukkeen terveysvaikutukset ovat tällä hetkellä hyvin kiistanalainen aihe ja päteviä tutkimuksia löytyy niin sähkösavukkeiden puolesta kuin niitä vastaankin.

Voinko käyttää vanhoja akkuja uudessa laitteessa?

Mikäli vanhat akut ovat kunnossa ja ne ovat oikeanlaisia voi niitä käyttää. Mikäli kuitenkin uusi laite käyttää esimerkiksi useampaa kuin yhtä akkua samanaikaisesti on erittäin suositeltavaa käyttää saman ikäisiä akkuja samaan aikaan laitteessa. Akuissa on kokoerojen lisäksi eroja myös purkuvirrassa ja akkukapasiteetissa. Tämän takia saman merkkisiä ja mallisia akkuja tulisi käyttää aina yhdessä.