Esimerkkinä käytetään yleistä 18650-akkukokoa.

Latausjännite on yksi tärkeimmistä asioista akkuturvallisuudessa. Ei ole väliä, millainen 18650-akku sinulla on, sillä akun enimmäisjännitteen ylittäminen on resepti katastrofiin. Hyvä keino tämän välttämiseen on laadukas akkulaturi.

Virta (tai latausnopeus) on yhtä tärkeä laturille. Toisin kuin kannettavan tietokoneen laturissa, 18650-laturilla on kohtuullisen matala latausvirta (yleensä välillä 0,5 – 2,0 ampeeria). Liian nopea lataaminen heikentää akkuja, vähentää kestoa ja mahdollisesti vahingoittaa sen rakennetta.

Laturin jännitteen on vastattava akun jännitettä, joten 18650-akuilla sinun tulisi käyttää vain latureita, jotka tarjoavat 4,2 voltin jännitteen. Suuremmalla jännitteellä lataaminen voi aiheuttaa akun oikosulun ja purkautumisen räjähdysmäisesti.

Useimmissa tapauksissa laitteilla, joissa on sisäänrakennettu lataus (yleensä micro-USB:n kautta), on riittävä suoja ylikuormitukselle. Ne lataavat virtaa akkuun (yleensä 0,5 ampeerin virralla), kunnes se saavuttaa huippunsa (4,2 volttia 18650-akuilla). Tällöin lataus päättyy automaattisesti.

Vaikka seinäpistokkeilla ja kannettavan tietokoneen USB-porteilla on erilaiset virtapotentiaalit, latauksen nopeuden määrää itse asiassa laitteen sisällä oleva piiri. Suurin osa höyrystimistä kattaa latausvirran 0,5 ampeerilla, koska tämä on turvallisin latausnopeus 18650:lle.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, ettei akkuja kannata ladata sisäisesti, jos käytät kahdella tai usemmalla akulla varustettua laitetta. Laitteiden latauspiirit eivät osaa balansoida kahta tai useampaa akkua, jolloin akkujen jännitteet jäävät eri tasoille. Esimerkiksi matalampaan jännitteeseen jäänyt akku voi latautua korkeamman jännitteen akusta, mikä vahingoittaa kennoa ja saattaa lisätä myös akun räjähdysmäisen purkautumisen vaaraa.

Akut eivät myöskään välttämättä lataudu samalla nopeudella, joten latausjakson keskeytyminen liian aikaisin toisen akun täyttymisen vuoksi voi aiheuttaa suuria jännite-eroja akkujen välillä.

Matalat jännitteet vaativat suurempia virtoja. Koska sarjalaitteessasi on erilaisia ​​varauksia sisältäviä akkuja, niin tällöin pienimmän varauksen omaava akku rasittuu eniten. Pitkän ajanjakson aikana tämä voi johtaa akkujen hajoamiseen ja laitteen tuhoutumiseen, kun akut purkavat energiansa palamalla. Vaikka useimmat yhden akun laitteet voivat ladata akkuja turvallisesti, kannattaa silti harkita erillisen akkulaturin hankkimista. Sen lisäksi, että pystyt lataamaan useita akkuja kerralla, erilliset laturit ovat yksinkertaisesti turvallisempia.

Jos käytät sarja- tai rinnankytkettyä laitetta, ulkoinen laturi on ehdottoman välttämätön. Koska akkujen tulee olla samanmerkkisiä ja -mallisia sekä ”naitettuja” keskenään (käytössä ainoastaan parina) tässä kokoonpanossa, on myös tärkeää hankkia laturi, joka voi ladata kaikki akut samanaikaisesti.

Parhaat saatavilla olevat 18650-laturit tulevat Efestiltä ja Nitecorelta. Niissä on erinomainen ylikuormitussuoja, ne tukevat useita eri akkukokoja ja usein niissä on myös LED-näytöt, jotka näyttävät akun jännitteen.