Philip Morris Internationalin toimitusjohtaja vaatii, että savukkeet pitäisi kieltää. ”Se ei ole oman oksan sahaamista – siinä vain reagoidaan kuluttajatrendeihin.”

• Tupakkajätti Philip Morris International haluaa lopettaa savukkeiden myynnin Isossa -Britanniassa 10 vuoden kuluessa.

• Brändi joka valmistaa ja myy savukkeita Yhdysvaltojen ulkopuolella, reagoi kuluttajien tapoihin.

• Philip Morris International panostaa savuttomiin vaihtoehtoihin, kuten e-savukkeisiin kasvavien markkinoiden takia.

Philip Morris Internationalin, savukkeita Yhdysvaltojen ulkopuolelle valmistavan ja myyvän tupakkajätin toimitusjohtaja sanoi viikonloppuna antamassaan haastattelussa, että yhtiö aikoo lopettaa savukkeiden myynnin Isossa -Britanniassa seuraavan 10 vuoden aikana. ”Mitä nopeammin se tapahtuu, sitä parempi se on kaikille”, Jacek Olczak kertoi The Mail on Sunday -lehdelle.

Vaikka tämä saattaa aluksi vaikuttaa yhtiön oman bisneksen tuhoamiselta, se ei ole sitä. Yhtiö reagoi kuluttajien siirtymiseen pois tupakkatuotteiden tupakoinnista – ja valmistautuu savukkeiden kieltämiseen siirtymällä vaihtoehtoihin. Britannian hallitus aikoo tehdä maasta savuttoman vuoteen 2030 mennessä.

PMI: n tiedottaja kertoi Insiderille, että sen ”savuttomien tuotteiden” osuus oli lähes 30% sen myynnistä vuoden toisella neljänneksellä. Vuoteen 2025 mennessä se aikoo nostaa tämän 50 prosenttiin myynnistä.

Näitä tuotteita ovat erilaiset sähkötupakat, jotka eivät polta vaan höyrystävät tupakkaa tai nikotiininestettä.

Vaikka nämäkään tuotteet eivät ole riskittömiä, Ison-Britannian terveydenhuollon ammattilaiset pitävät niitä parempana vaihtoehtona tupakkaa polttaville, koska ne sisältävät paljon pienempiä määriä mahdollisesti haitallisia kemikaaleja.

”Lopettaminen on paras vaihtoehto, mutta niille, jotka eivät tee niin tiede ja teknologia ovat antaneet kaltaisillemme yrityksille mahdollisuuden luoda parempia vaihtoehtoja tupakoinnin jatkamiselle”, totesi tohtori Moira Gilchrist, Philip Morrisin maailmanlaajuisen tieteellisen viestinnän johtaja.

”Rohkaisemalla ihmisiä, jotka eivät lopeta tupakointia, siirtymään näihin parempiin vaihtoehtoihin. Yhdessä vahvan sääntelyn kanssa, ne auttavat ratkaisemaan tupakoinnin lopullisesti.”

 

Käännös Business Insiderin artikkelista: https://www.businessinsider.com/philip-morris-international-ban-cigarettes-marlboro-explained-banned-ceo-2021-7?r=US&IR=T