Nykyään meiltä kysytään usein, että löytyykö valikoimastamme kertakäyttöisiä laitteita. Kertakäyttöisellä laitteella tarkoitetaan laitetta, jossa valmistaja lupaa esitäytetyn nesteen ja esiladatun akun riittävän esimerkiksi 1000 imun verran. Tämän jälkeen laite heitetään pois. Kertakäyttöisiä laitteita ei ole juurikaan hyväksytty ja rekisteröity Suomen markkinoille, sillä näihin laitteisiin pätee samat lait ja säädökset kuin muihin sähkötupakkalaitteisiin ja sähkösavukenesteisiin. Sähkösavukeneste saa myytäessä olla vain mautonta tai tupakanmakuista.

Kertakäyttöisten laitteiden edut ovat hyvin minimaaliset verrattaen uudelleenladattaviin ja -täytettäviin malleihin. Toki ne ovat helppoja ja yksinkertaisia käyttää, mutta haittana taas on juurikin tämä itse laitteen kertakäyttöisyys. Nesteen loputtua tai akun tyhjentyessä ne ovat heti SER-jätettä. Nämä kuten muutkin elektroniikkajätteet pitäisi aina toimittaa elektroniikkakierrätykseen. Kertakäyttöinen laite sopii lähinnä niille, jotka silloin tällöin kokevat tarvetta höyrytellä, ja jotka haluavat niin yksinkertaisen laitteen kuin mahdollista. Mikäli kertakäyttöiset yleistyisivät, niistä kertyisi valtava määrä turhaa jätettä, jota tuskin kaikki kierrättäisivät oikein. Tätähän me ei haluta, eihän?

Entäpä sitten uudelleentäytettävien ja -ladattavien mallien hyödyt? Oikein käytetty ja pidetty laite saattaa kestää jopa vuosia ja varaosat maksavat vain murto-osan siitä, mitä esimerkiksi kertakäyttöinen laite maksaisi ulkomailla. Monia laitteita pystyy myös käyttäjä itse säätämään omien tottumustensa mukaan. Uudelleenkäytettävissä laitteissa oikeastaan ainoat haitat ovat, että niitä täytyy ladata ja täyttää sekä välillä vaihtaa varaosia (vastus). Myös uudelleenkäytettävät sopivat satunnaiseen käyttöön mainiosti.