Höyryttimet voidaan jakaa neljään eri tyyppiin:

 • Tupakankaltaiset laitteet
 • Kynämallit
 • Pod-laitteet
 • Box- ja putkimodit

TUPAKANKALTAISET LAITTEET

Tupakankaltainen laite on markkinoiden helppokäyttöisin höyrytin, minkä vuoksi se on niin suosittu aloittelijoiden keskuudessa. Nämä ovat edullisia laitteita ilman mitään ylimääräisiä ominaisuuksia.

Esitäytetyt kertakäyttöiset: Kertakäyttöiset höyryttimet ovat yksinkertaisimpia laitteita mitä markkinoilta löytyy. Ne ovat imulla aktivoituvia eivätkä vaadi tulituspainiketta.
Niitä ei kuitenkaan pysty täyttämään tai latamaan uudelleen. Kun akku ja nikotiinineste ovat lopussa, ne heitetään pois. Kertakäyttöiset voivat merkistä riippuen kestää muutamasta sadasta imusta yli tuhanteen imuun.

Uudelleentäytettävät: Nämä ovat samanlaisia toimintaperiaatteeltaan kuin kertakäyttöiset, mutta ne ovat ladattavia ja niiden säiliön voi täyttää uudelleen nikotiininesteellä. Säiliö on jossain vaiheessa vaihdettava uuteen, kun vastus on elinkaarensa päässä.

PLUSSAT:

 • Tämäntyyppiset laitteet ovat aloittelevien höyryttelijöiden suosikkeja, jotka toivovat laitteen olevan pieni, yksinkertainen ja helppokäyttöinen.
 • Ne eivät yleensä ole yhtä kalliita kuin pod-modi tai box-modi.

MIINUKSET:

 • Niiden toiminta on kuitenkin rajallisempaa. Useimmat laitteet eivät esimerkiksi salli käyttäjän säätää ilmavirtaa tai teho-/jänniteasetuksia.

KYNÄMALLIT:

Kynämalliset laitteet ovat pienehköjä laitteita, joissa on enemmän ominaisuuksia kuin tupakankaltaisissa, mutta vähemmän kuin podi- ja boxi-modeissa. Tälläinen laite on ihanteellinen ihmisille, jotka eivät ole aiemmin höyrytelleet. Näitä laitteita on kahdenlaisia.

Kiinteällä jännitteellä olevat: Näissä laitteissa on esiasetettu jännite. Etuna on, että jännite on aina tasainen ja höyryn määrä pysyy samana, mutta toisaalta sitä ei voi muuttaa jos kaipaisi isompia höyryjä.

Muuttuvalla jännitteellä olevat: Toisin kuin kiinteän jännitteen laitteet, muuttuvan jännitteen kynämallit antavat käyttäjän säätää laitteen tehoa ja höyryn määrää.

PLUSSAT:

 • Yleisin syy ostaa jokin näistä laitteista on, että ne ovat kannettavia ja helppokäyttöisiä.
 • Ne eivät myöskään ole kovin kalliita.
 • Näissä on myös uudelleentäytettävät tankit ja ovat paremmin käyttäjän muokattavissa kuin kertakäyttöiset laitteet.

MIINUKSET:

 • On kuitenkin joitain miinuksiakin. Box- ja pod-modit ovat kuitenkin vielä paljon monipuolisempia laitteita kuin kynämallit ja niissä on enemmän toimintoja, kuten ilmavirransäätö, ja ne tuottavat enemmän höyryä ja makua. Myöskään edullisimmat box- ja pod-modit eivät ole merkittävästi kalliimpia kuin hyvälaatuiset kynämallit.

POD-LAITTEET:

Pod-laitteiden tyyppiset höyryttimet ovat ominaisuuksiltaan hieman korkeammalla tasolla kuin kynät ja tupakankaltaiset laitteet. Näiden laitteiden höyryn- ja mauntuotto on parempaa verrattuna halvempiin laitteisiin.

Uudelleentäytettävät podit: Avoimet järjestelmät käyttävät säiliöitä, jotka voidaan täyttää uudelleen nesteellä. Säiliöt kestävät yleensä neljästä kuuteen täyttökertaa ennen kuin ne ovat vaihtokunnossa.

Suljetut podit: Suljetuissa järjestelmissä käytetään kertakäyttöisiä podeja, jotka on esitäytetty nikotiininesteellä. Kun säiliö on käytetty loppuun, se heitetään pois ja vaihdetaan tilalle uusi.

PLUSSAT:

 • Avoimet ja suljetut järjestelmät toimivat pienillä tehoilla ja ovat erittäin helppokäyttöisiä.
 • Enemmän ominaisuuksia ja toimintoja kuin kynämalleissa. Osa podeista on jopa samantehoisia kuin perinteiset box-modit.

MIINUKSET:

 • Usein pieni akun kapasiteetti, mikäli akku ei ole vaihdettavissa kyseisessä laitteessa.

BOX- JA PUTKIMODIT:

Box-modit ovat erittäin kehittyneitä, mukautettavia ja tehokkaita laitteita. Edistyneelle käyttäjälle ne ovat ehkä paras valinta näiden etujen vuoksi. Lisäksi kokonsa takia niissä on enemmän akkutehoa kuin muissa laitteissa. Yleisiä tyyppejä ovat laatikonmalliset ja putkenmalliset modit.

Ihmiset pitävät niiden käyttämisestä, koska niissä on vaihdettavat tankit ja tarjolla on myös itserakennettavia tankkeja, jotka käyttävät matalaresistanssisia vastuksia. Vastukset, joilla on pieni resistanssi, lämpeävät kuumemmaksi, jolloin ne pystyvät tuottamaan enemmän höyryä. Lisäksi tankeissa on ilmansäätö, jonka avulla käyttäjät voivat muuttaa ilmavirran määrää. Modeissa taas on asetuksia, kuten muuttuva teho, muistitila ja paljon muuta.

Piirilliset ja mekaaniset modit:

Useimmat modit ovat piirillisiä modeja, jotka sisältävät elektroniikkaa laitteen toiminnan ohjaamiseksi. Näissä laitteissa on elektroniset suojaukset, joiden avulla modia on turvallista käyttää.

Modeja, joissa ei ole elektroniikkaa suojaamassa laitetta ja käyttäjää kutsutaan mekaanisiksi modeiksi. Mekaaninen modi voi olla haastava käyttää ja vaatii jonkin verran sähköteknistä osaamista. Vain kokeneiden käyttäjien tulisi ostaa niitä.

Putkimodit: Nämä laitteet ovat putken muotoisia. Muutoin niillä on samat ominaisuudet ja toiminnot kuin muissakin modeissa. Niiden ensisijainen etu on koko ja ergonominen muotoilu.

Box-modit: Box-modi on laatikon muotoinen, mutta se ei tarkoita, että niitä olisi epämukava pitää kädessä ja kuljettaa mukana.

PLUSSAT:

 • Tälläinen on paras laite edistyneille käyttäjille, jotka haluavat mahdollisimman tarkasti säätää höyryn määrää ja pitävät esimerkiksi vastusten rakentelusta rakennettaviin tankkeihin.

MIINUKSET:

 • Suurin haitta on kuitenkin näiden käyttämiseen oppiminen. Se voi olla haastavaa, varsinkin ihmisille, jotka ovat juuri aloittaneet höyryttelyn. Aloitussarjojen mukana tulee kuitenkin käyttöopas, josta voi opiskella laitteen ja tankin käyttöä.

Nykyajan kuluttajilla on enemmän valinnanvaraa kuin koskaan. Tämä antaa heille mahdollisuuden löytää juuri sopivan tuotteen, joka sopii heidän budjetteihinsa ja käyttötyyliinsä. Kun ottaa huomioon kuinka pitkälle laitteet kehittyneet lyhyessä ajassa, ei voi kuin kuvitella, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.